duminică, 12 februarie 2012

SARATELE cu ,cartofi.

Pufoase,gustoase pot fi un aperitiv cand ai musafiri sau o mica gustare de pus la serviciu sau la scoala.
Ieftin dar si foarte bun.

Ai nevioe de:
-500 gr. faina
-3-4 cartofi fainosi fierti.
-2 galbenusuri
-1 lingura de drojdie uscata sau 2 cuburi mici de drojdie
-3-4 linguri de smantana pentru framantat
-1 pachet de margarina (250 gr.)
-1 lingura sare.
-un ou pentru uns saratelele(bate oul ca si pentru omleta cu un praf de sare si 1 lingurita de ulei)
-50 gr. Cascaval

Cartofii fierti si raciti se dau prin razatoarea fina,se amesteca ,cu ingredientele de mai sus.Se lasa la dospit timp de 1 ora,dupa care se intinde o foaie de 2 cm. grosime din care se decupeaza forme rotunde, sau alte modele(poti folosii forme de fursecuri)Se aseaza in tava se mai lasa la dospit 15 minute, apoi se ung cu ou ,se presara cu cascaval ras,chimin ,susan,mac… si se coc in cuptor pana cand se rumenesc usor.(20-25 de minute)

Spor la treaba si pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu