joi, 2 februarie 2012

Cartofi in crusta de nuca


Cartofi in crusta de nuca

Un alt preparat cu nuci,gustos,aspectos,satios servit cu muraturi alaturi,salata de cruditati ,salata verde,sfecla….
Ingrediente
 (pentru 4 portii):
-750 g cartofi rosii
-sare,
-nucsoara,
-1 pahar smantana (250 g).

Pentru crusta:
-         1 ceapa,
-2 catei de usturoi,
-1 ardei iute (mare) verde,
-1 ardei iute (mare) rosu,
-2 linguri pesmet,
-50 g samburi de nuca ,
-1 lingura zeama de lamaie,
-2 linguri sirop de catina.
-2 linguri de ulei de masline
-          
Preparare:
Se curata cartofii de coaja, se spala, se taie felii subtiri si se aseaza straturi-straturi intr-o forma unsa (de budinca). Se condimenteaza cu sare si nucsoara rasa, se toarna peste ei smantana, se dau la cuptorul incins la 220gr. si se lasa sa se patrunda circa 20 de minute.
 Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt (usturoiul se poate presa). Se spala ardeii iuti, se indeparteaza semintele si nervurile si se taie fasiute. Se amesteca ceapa, usturoiul si ardeii iuti cu pesmetul, nucile taiate marunt, zeama de lamaie si siropul de catina, se gusta de sare si se intinde amestecul peste cartofi. Se dau din nou la cuptor, se lasa sa se rumeneasca frumos si se servesc fierbinti.
sursa ,retete de la prietene

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu