vineri, 22 iulie 2011

Un altfel de Sirop din fructe de sezon!

   Reteta de baza pentru siropul natural , crud , NEFIERT din fructe .

Poti face sirop de:




-fragi ,capsuni ,zmeura, mure ,affine
-visine, catina ,strugurei, coarne,

Cum se prepara:
La 1 kg. de fructe se adauga 800 gr. de zahar.
Se amesteca totul intr-un vas pana la topirea complecta a zaharului (se amesteca din cand in cand)in funtie de fructele din care facem siropul.Cand zaharul este complect topit, se pune 1 lingurita rasa de salicilat-conservant,se amesteca cateva minute pana la dizilvare dupa care se strecoara siropul,se pune in sticle se inched sticlele ermetic,si se pun in camara la pastrat.Fructele care raman dupa ce ai strecurat siropul se pun in borcane,se pastreaza pentru a prepara din ele,tarte,crème de tort,inghetata cu fructe etc.

PREPARAT IN ACEST MOD VEI AVEA UN SIROP DE FRUCTE BUN, CARE NU ISI PIERDE AROMA ,VITAMINELE PRIN FIERBERE.

   


Mai este o reteta asemanatoare cu miere in loc de zahar,
-1 kg. de fructe
-600gr. miere
Modul de preparare este identic ca si la reteta cu zahar ( este mai scump dar e un preparat ce inlocuieste vitaminele din farmacii pentru copii sau convalescenti. ) Fructele ramase dupa strecurarea siropului pot fi folosite la prepararea iaurtului cu fructe in casa,la diferite budinci,sufleuri,prajituri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu