duminică, 15 ianuarie 2012

CARNATII GUSTOSI PENTRU orice ocazie.


RETETA DELICIOASA DE CARNATI!

Nu cred ca poate fii ceva mai bun decat un carnat de casa rumen si gustos pe masa ta in seara de Craciun preparat in casa.

Pentru mine este o traditie la care nu vreau sa renunt chiar daca am renuntat la taiatul porcului .
Carnea din macelarii poate fii la fel de buna daca stii cum sa o condimentezi.
Se foloseste carnea din pulpa din fata,SPATA ,carne de pe costite,sau fleica.


La 1 kg. de carne de porc data prin masina de tocat adauga:


-30 gr.sare pentru muraturi
-1 lingurita rasa de piper macinat
-1 lingurita de boia de ardei dulce
-5 catei de usturoi zdrobit apoi frecat cu un strop de sare pana devine pasta.

In mijlocul carnii tocate se face o gropita in care se pune sarea,piperul,boiaua si pasta de usturoi si 100 ml. apa rece.Se framanta bine compozitia pentru ca totul sa se amestece bine.
Dupa framantare se introduce amestecul in mate subtiri de porc sau mate de oaie.
 Se fac carnati cam de 80 cm. se leaga la capete apoi se rasuceste la mijloc obtinand perechi de cate 40 cm fiecare sau poti inpartii un fir in 4 carnaciori prin rasucire.
Carnatii se inteapa din loc in loc cu un ac suptire pentru a scoate aerul,apoi se pun pentru 30-40 minute in vas cu apa rece.
Se scot apoi si se pun la zvantat in loc racoros pentru o zi,dupa care se pot prajii pe gratar sau in tigaie sau se pot congela daca dorim carnati neafumati sau se dau la fum pentru 24 de ore la fum moale.
Carnatii afumati se pot pastra in camara sau pivnita pana in vara.

Spor la treaba si pofta buna la CARNATI DE CASA!

sursa-caietul de retete personal

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu