duminică, 26 februarie 2012

DIN RETETELE STRABUNICII!

PREPARATE SARATE.

Cornulete cu jumere.

-250 gr. faina
-150 gr.jumere macinate
-1 galbenus de ou
-1 lingura de otet
Se amesteca si se framanta bine dupa care se impatura de 3 ori la interval de ¼ ora.(intre impaturari se da la rece)
Apoi se intinde,se taie partate si se ruleaza cornulete ,se ung cu ou si se coc la foc potrivit.



Pogacele cu ,cas.

-250gr. unt
-250 gr. cascaval ras
-4 galbenusuri
-1 lingurita sare
-300 gr. faina
-smantana cat sa obtinem un aluat potrivit de moale
-1 praf de copt
Se intinde,se taie cu paharul forme rotunde se unge cu ou si se presara cu un praf de sare.

Saleuri fragede pentru ceai.

-140 gr. unt
-3 galbenusuri +un praf de sare se freaca spuma.
Se adauga 310 gr. faina ,un cub de drojdie dizolvata in apa calduta.
Se framanta bine si se mai adauga apa pana se obtine un aluat ca si de cozonac.
Se formeaza bastonase care se ung cu ou se presara cu sare si chimin.
Se aseaza in tava,se lasa 15 minute la odihna dupa care se coc la foc iute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu