Pentru 4 persoane:
1kg. de ceapa rosie sau alba curatata si apoi taiata rondele se pune in apa cu sare pentru 1 ora.
Apoi se scurge si se spala sub jet de apa rece.
Se prepara un amestec de :
-1 cana de apa
-1 lingurita de sare
-2 linguri de zahar sau miere
-4-5 linguri de otet de mere sau 2-3 linguri de zeama de lamiae
-1 lingurita de piper macinat fin.
-3 linguri de ulei de masline sau ulei de porumb presat la rece.
Se toarna peste ceapa se da la rece pentru minim 2 ore ( eu o las in vas acoperit 24 de ore inainte de a o servii)
Este o salata foarte sanatoasa ,gustoasa si care se mananca cu un spor de neimaginat.
Cei care au retineri in a manca ceapa ,din cauza arsurilor gastrice care pot aparea dupa ce se consuma aceasta legume pot incerca aceasta salata fara a avea nici o neplacere in urma consumului.
Am avut surpriza de a nu fi facut suficienta salata de ceapa la o masa cu invitati stiind ca 3 dintre ei nu mananca ceapa din cauza mai sus mentionata.
Tocmai ei au golit castronul si au relatat ca nu au avut nici un inconvenient dupa ,si ca regretul a fost ca nu a fost mai multa.
Incearca,prepara si mananca din aceasta minunata salata si ti se va parea si tie la fel .
Pofta buna!
Sursa –caietul meu de retete culinare sectorul –international.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu