Pentru acest dulce pufos si gustos ai nevoie de:
-1 cana faina
-5 oua
-1 cana zahar
-5 linguri ulei
-1 tabla de ciocolata simpla
-rahat
-stafide
-esenta de vanilie
-coaja rasa de portocala
Se freaca intr-un vas galbenusurile cu zaharul subtiind continutul cu o lingura de apa calda.
Apoi se adauga uleiul si ciocolata taiata marunt, nucile trase prin masina de tocat, rahatul si stafidele si esenta de vanilie.
La sfarsit se rade coaja de la o portocala si se amesteca bine.
Bate intr-un alt castron albusurile spuma si amesteca apoi cu amestecul de galbenusuri.
Inglobeaza faina si pune compozitia intr-o tava de cozonac unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Pune la cuptor la foc potrivit timp de aproximativ 50 de minute.
Dupa coacere poate fi acoperit cu zahar pudra.
Pofta buna
sursa, caietul meu de retete
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu