sâmbătă, 9 iulie 2011

Un festin cu paneuri de vara!

LEGUME PANE.





Pentru familia ta sau pentru musafiri, surprinde-i pe toti cu cele mai diverse legume pane!
See pot face pane:
-conopida (1)
-dovlecei (1)

-varza (2)
-vinete (1)
-ceapa (2 mari)
-cartofi (4)
-telina(1)




-flori de dovlecel (14)
-rosii (4)


-ciuperci,(8-10)
Cum procedam:
Dovleceii, vinetele,rosiile si ceapa dupa ce sunt spalate se taie rondele , se sareaza usor si se lasa intr-o strecuratoare pana ce pregatim celelalte legume.
Conopida- desfacuta in buchetele,broccoli,ciupercile,telina cartofii taiati rondele si varza taiata in 2(varza trebuie aleasa mica cat pumnul) le punem in apa sarata clocotita,se lasa sa fiarba 5 minute,apoi se strecoara si se lasa sa se raceasca.(VARZA DUPA CE SE RACESTE SE TAIE FIECARE JUMATATE IN 4 felii,nu se indeparteaza cotorul)

Din 5 oua, 1 ceasca de faina , 1 ceasca de lapte,1lingurita sare se face o compozitie mai groasa decat aluatul de clatite.
Se trec legumele prin aluat si se pun la prajit in ulei incins.Se rumenesc pe fiecare parte.

Platourile cu legume pane se orneaza cu legume proaspete de sezon dupa gustul fiecaruia sau presarate cu cascaval ras, cu verdeturi tocate marunt,sau in mici buchetele,patrunjel,marar,rozmarin,tarhon
Se pot servi cu sosuri aromate, de usturoi, de hrean, sos tiganesc, sos haiducesc etc pe care le gasesti de obicei in magazine sau se pot face in casa dresinguri cu diferite arome din iaurt si verdeturi.


Dresing cu diferite arome!
-250 gr.iaurt gras
-1lingurita moca sare
-1vf.cutit de piper,
-2 linguri verdeturi tocate fin(patrunjel verde,marar,cimbru,busuioc,rozmarin,ghimbir proaspat ras,castraveciori murati,ardei iute,usturoi,ardei gras rosu,ceapa)
Se amesteca bine, se pun in borcane sau sticle cu gura mai larga (eu folosesc sticlele de la nectar de fructe ) si se lasa la rece in frigider 2-3 ore inainte de a se servi. Acest dressing pe baza de iaurt este foarte potrivit si la peste, gratar sau fripturi sau de ce nu de servit la salatele de rosii sau la salatele mixte (rosii, castraveti, ardei, salata verde…)
Usor de preparat, foarte gustoase, fara conservanti!
Pofta buna!


sursa-caietul meu cu retete

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu