sâmbătă, 30 iulie 2011

DULCEATA de nuci verzi


50 nuci verzi, curatate de coaja
1 kg zahar
700 ml apa
1 baton de vanilie
sucul de la 1 lamaie



Instructiuni:
Se curata nucile de coaja si se pun intr-un vas mare cu apa rece. Se tin astfel la inmuiat cateva ore, schimband de 1-2 ori apa.
Se oparesc de 3 ori, tinandu-le in apa clocotita 2-3 minute. Se racoresc cu apa rece de fiecare data.
Se prepara un sirop legat din apa si zahar (o picatura de sirop scursa intr-un pahar cu apa rece ramane legata, nu se disperseaza in apa).  Se adauga in sirop batonul  de vanilie taiat in bucatele mici la sfarsitul fierberii.



Cand siropul este legat, se adauga nucile, fara sa se scurga neaparat foarte bine de apa, si se lasa la fiert la foc mic pana dispare spuma care se formeaza la suprafata. In acel moment se adauga sucul de lamaie, se mai da un clocot si se toarna dulceata fierbinte in borcane.
Mai intai se pun fructele, apoi se umplu golurile cu sirop.  Se leaga borcanele cu celofan, apoi se pun in pat cald (invelite in paturi), pana a doua zi.
Dulceata de nuci verzi poate fi un remediu foarte bun pentru cei care au probleme de ordin hepatic-1 lingurita de dulceata de nuci verzi luata dimineata pe stomacul gol cu un pahar de apa ajuta la reglarea functiilor hepatice.


 sursa caietul meu cu retete

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu