SLANINA AFUMATA.
Se foloseste slanina de pe spate,frecata cu sare grunjuroasa.
Se aseaza bucatile fasonate in bucati de 30-50 cm lungime so 10 -15 cm latime una peste alta pentru 6 zile.
Dupa ziua a 3-a se intoarce slanina astfel incat bucatile de deasupra ,sa ajunga dedesupt.
Dupa 6 zile slanina se pune la desarat in apa calduta timp de 1 ora ,apoi se trece in apa rece pentru ¼ ora.
Se scot apoi din apa ,se leaga cu sfoara cate 2 bucati,se lasa la zvantat pentru 1 zi, dupa care se da la fum2-3 zile-la fum moale, pana cand isi schimba culoarea in roscat galbui.
SLANINA DE GUSA PAPRICATA.
Se prepara din partea de la gat (guse )Se poate prepara din bucata proaspata, sau sausarata,cu soric si cu straturi de carne).Daca ai slanina sarata trebuie neaparat sa o desarezi ,punand slanina in apa pentru 1 ora.
Apoi se pune la fiert in apa usor sarata condimentata cu :
10 boabe piper,1 foaie de dafin,1/2 ceapa,4 catei de usturoi,si 10 boabe de coriandru.
Se fierbe la foc mic1/2 ora.
Se scoate slanina la racit dupa care se unge cu mujdei de usturoi amestecat cu boia dulce.
SURSA-caietul de retete personal
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu