duminică, 15 ianuarie 2012
STII CE MAI POTI PREPARA IN CASA? CRENVURSTI ,MITITEI…
CREMVURSTI PREPARATI IN CASA!
Pentru acest preparat avem neaparata nevoie de mate subtiri de oaie sau capra pe care le gasim in macelarii sau supermarketuri!
Pentru 2 kg. de cremversti :
-1 kg. carne slaba de porc
-1kg. carne grasa de porc
Se toaca foarte fin prin sita nr.2 de 2x carnea.
Tocatura se framanta bine cu 200 ml. apa apoi se adauga condimentele:
-25 gr. sare
-25 gr boia
-5 gr piper
-5 gr nucsoara.
Se framanta bine si dupa adaugarea condimentelor,dupa care compozitia se introduce in matele suptiri,se formeaza perechi de 12-15 cm. lungime.Se lasa la zvantat dupa care se dau la fum moale pentru 3-4 ore.
Inainte de a fii consumati se pun la fiert la foc mic pentru 10-15 minute
MITITEI!
Un preparat de casa delicios care poate fii mancat fara reserve si de catre copii.
Mititeii facuti in casa va confera garantia prospetimii si daca respectati reteta, sunt la fel de gustosi si savurosi ca si cei mai buni mititei din comert ,ba mai mult prin faptul ca stii cu precizie ce ai folosit la prepararea lor le vor creste valoarea acestora!
Se prepara din carne de manzat, pe cat posibil din carne de la gat.
La fiecare Kg. de carne de manzat se adauga 50 gr. de carne de porc si 20. gr. de osanza(de porc)
Se trece carnea prin masina de tocat,apoi se framanta cu:
- 20 gr. sare
-1 lingurita de piper macinat
-1 lingurita de usturoi zdrobit
-1 lingurita de bicarbonat de sodium
Aceste cantitati de condimente se socotesc pentru fiecare Kg. de carne!
Se framanta bine cu bullion de oase, (supa concentrate de oase) strecurat si racit.
Se lasa sa se odihneasca la loc racoros (pot fii pusi in frigider de exemplu) timp de 1 zi dupa care se formeaza cu mana uda mititeii si se frig pe gratar sau se prajesc in ulei.
Eu ii trec prin masina de tocat la care atasez tubul de umplut carnati si ies uniformi ca si grosime.Ii tai apoi cu cutitul la lungimea pe care o doresc.
Pofta buna.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu