duminică, 15 ianuarie 2012
RACITURI-PIFTII
RACITURI, DIN PICIORUSE DE PORC
Pentru 6 farfurii de racituri:
-900 gr. picioare de porc
-100 gr. soric
-1 litru de apa.
Picioarele se tin 4 zile in saramura slaba ( 2 linguri de sare la 1 litru de apa)
Apoi se spala cu apa calduta si se pun la fiert impreuna cu soricul ,0,6 gr. piper boabe, 1 gr. enibahar si 1,5 gr. sare la foc mic timp de 3 ore.
Dupa ce au fiert se scoate carnea si soricul in farfurii.In zeama ramasa se pun 4 gr. de usturoi zdrobit si se lasa acoperit vasul 10 minute dupa care se strecoara zeama-aspicul in farfuriile cu carnea si soricul.
Se lasa la rece pana se incheaga racitura.
RACITURI SIMPLE
Se curate bine picioarele, ratul , urechile , coada si 500 gr. de soric.
Se pun intr-o oala si se acopera cu apa, cam 2-3 degete.Se sareaza si se fierbe la foc mic.
In timpul fiertului se spumuieste de cate ori e nevoie, apoi cand carnea este pe jumatate fiarta se adauga zarzavatul
-2 fire de morcov
-2 fire de patrunjel
-1 ceapa
-5-6 catei de usturoi
-15-20 boabe de piper
Se continua fierberea, pana cand carnea se desprinde de pe oase.
Se scoate carnea, si se taie bucati potrivite iar soricul fideluta.
Zeama se lasa la racit ,se indeparteaza grasimea care se ridica si se intareste la suprafata.se strecoara si se pune din nou la fiert.
In zeama se adauga 2 oua batute ca si pentru omleta+cojile de oua zdrobite si lasa la fiert pana ce ouale se coaguleaza.
Se pune vasul de o parte si dupa 10 minute se strecoara prin tifon in farfurii sau in vasele in care am asezat carnea
.Se lasa la rece pana se incheaga!
RACITURI SIMPLE, CU BOIA DE ARDEI DULCE
Se pune la fiert capul de porc curatat de grasime, 500 gr. soric, 2 picioare despicate si 1 ciolan.
Toate acestea se fierb intr-o cantitate de 2 ori mai mare de apa decat greutatea lor.
Se pun intr-un saculet de panza sau tifon:
-1 ceapa
-5-6 catei de usturoi
-10 gr. piper boabe
Sare dupa gust!
Se fierbe la foc mic, pana cand carnea se desprinde de pe oase.
Se aseaza carnea in farfurii sau intrun vas mai mare, se presara deasupra 2-3 catei de usturoi pisat.
Zeama se strecoara intr-un vas prin panza sau tifon se adauga cate 10 gr. de boia la fiecare litru de zeama se amesteca bine dupa care se toarna peste bucatile de carne si se lasa la rece, sa se inchege.
RACITURI SPECIALE.
Pentru acest fel de racituri avem nevoie de
-1 antricot de porc.
-400 gr. de aspic gata preparat care se pune la fiert si cand da in clocot,se adauga 5-6 catei de usturoi zdrobit (zeama de aspic se ia de pe foc de indata ce am adaugat usturoiul)
Se scoate carnea de pe os , si se prepara inabusit la foc mic. Cand carnea este gata se lasa la racit se taie apoi felii si se pune in tr-un vas .
Se acopera cu aspic si se lasa sa se inchege.
Dupa ce, sa inchegat se presara cu boia si piper macinat.
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu