duminică, 24 iulie 2011

Un altfel de sandvici, paine umplta cu…



Prepara in casa din aluat de paine baghete umplute cu carnati, sunca,carne toccata,branza sau legume asortate.
Un preparat ideal pentru musafiri pentru picnic sau ca merinde la drum sau de ce nu pentru gustarea de la service sau la scoala.



BAZAeste aluatul de paine:
-1/2 kg. faina
-1 cub de drojdie, 
-1 lingurita zahar
-300-350 ml.apa
-3 lingurite de sare
-3 linguri de ulei
-2 linguri de lapte batut
Se amesteca drojdia cu putina apa calduta zaharul si 2 linguri de faina-se lasa sa creasca (aceasta constituie maiaua care in 10-15 minute isi tripleaza volumul)
Faina cernuta se pune intr-un castron,se adauga,maiaua,apa amestecata cu sarea,uleiul,laptele batut.
Se framanta bine,la final avem un aluat elastic nu foarte vartos care se lasa acoperit la dospit 2 ore.
Se scoate dupa ce a dospit aluatul pe planseta presarata cu faina, se imparte in 4 parti egale.
Fiecare bucata se intinde  sub forma de dreptunghi de lungimea tavii in care se pune la copt .LA MIJLOC SE PUNE UMPLUTURA,CARNATI,SUNCA,CARNE TOCATA,LEGUME ASORTATE,se ruleaza se pun in tava se mai lasa la dospit ,20 de minute dupa care se unge cu ou batut,se pot presara cu chimin,susan,seminte zdrobite de floarea soarelui sa dovleac si se coace la foc potrivit 45 de minute. Se lasa sa se raceasca in tava dupa care se taie felii mai groase (4-5 cm)Asa vei avea paine cu miez de umplutura,un preparat gustos si aspectos care va fii garantat apreciat de toata lumea.
Pentru variantele de umplutura:
-carnati afumati sau carnati proaspeti prajiti in prealabil
-carne toccata, se caleste cu putina ceapa (ca si pentru musaca)
-legumele asortate,mazare, morcovi,telina,spanac,fierte inabusit ,se strecoara se lasa sa se raceasca se amesteca ,cu patrunjel verde tocat marunt  si un ou intreg crud .
La baza acestor preparate sta traditionala paine umpluta cu carnati afumat de casa sau branza framantata de oaie VESTITA –COCORADA-sau painea de merinde care se prepara in MARAMURES in cuptorul de paine .
Pentru ca e un preparat cu iz de amintire l-am adaptat la cuptorul de la aragaz si am incercat sa diversific umplutura.Toti cei din familie sau prietenii care au ocazia de a manca aceste preparate sunt incantati de gust,de simplitate,de savoare.
Incearca si tu.





Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu