Savoare,gust arome inprumurtate de la varza la rosii!
Ai gatit legume umplute combinate,daca nu e timpul sa o faci.
Este o mancare delicioasa pentru toata lumea,este pe gustul tuturor.
AI NEVOIE DE-
½ kg. carne toccata
1 ceasca orez
-sare,piper dupa gust
-1 morcov dat pe razatoarea fina
-marar si patrunjel verde ½ ceasca
-1 ceapa taiata marunt
-1 ou
Se caleste ceapa si morcovul in ulei se amesteca cu carnea,orezul si mirodeniile,verdeturile.
Aceasta este umplutura pentru:
1 dovlecel (taiat in 3-4 bucati depinde de marimea lui)
3-4 rosii de marime potrivita
2 -3 gulioare
2-3 ardei
6 frunze de varza
5-6 rosii taiate marunt sau pasta de rosii.
Dovlecelul ,rosiile,ardeii ,guliile se curate,de samburi(scobite unde e cazul-dovlecel si guile)
Se umple cu amestecul preparat, din foile de varza se fac 6 sarmalute,se aseaza in cratita ,se adauga 2 linguri de ulei,apa sa acopere legumele ,sare 1 lingurita si 1 crenguta de cimbru .Se pune vasul acoperit la foc mic si se lasa sa fiarba 1 ora dupa care se adauga rosiile taiate marunt.Se mai lasa pe foc 10 minute.Se serveste cu smantana sau iaurt.
Pofta buna
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu