Prepara in casa uleiuri aromate pentru salate sau mancaruri, usor si ieftin.
Retete pentru uleiuri aromate:
1 litru de ulei de masline pe care il imparti in 4 sticle de 250 de ml.
La alegere pui in fiecare sticla :
-1crenguta de cimbru
-1 crenguta de rozmarin
-1 crenguta de marar
-10 catei de usturoi
sau
-30 boabe de piper
-3 ardei iuti intregi (intepati cu o scobitoare sau un ac)
-5 foi de dafin
Este bine sa folosesti sticle cu gura larga ( ca si cele de nectat de fructe cu capac ,eu am pastrat aceste sticle si le folosesc la prepararea uleiurilor aromate sau la prepararea oteturilor aromate .)
Se lasa la macerat 2 saptamani dupa care se pot folosi la asezonarea salatelor sau de ce nu la prepararea mancarurilor, legume, peste, carne de pasare, carne de porc sau manzat.
Pentru ca vine timpul salatei de ardei copti o sa va ofer o modalitate simpla de a obtine ardei copti fara a avea parte de nelipsitul fum din bucatarie,timp redus pentru coacere si de ce nu la final un ulei acu aroma de ardei pe care il puteti folosi la prepararea mancarurilor.
Puneti pe foc intr-o cratita 1l de ulei de floarea soarelui la incins,ardeii spalati in prealabil si USCATI CU UN PROSOP(SA NU RAMANA DE LOC APA PE EI) se pun la copt-fiert in uleiul incins in prealabil.Se intorc din cand in cand pana pielita isi schimba culoarea.
Se scot apoi intr-o strecuratoare,se lasa la racit dupa care se curate de pielita ca si ardeii copti pe plita.Se aseaza in castron,se toarna peste ei un amestec de :
-1 pahar apa
-1 lingurita de sare
-2 linguri de otet aromat
-1 lingura de zahar sau miere
Se lasa in frigider 1-2 ore inainte de a fi serviti.
ULEIUL RAMAS DE LA PRAJIREA –FIERBEREA ARDEILOR SE STRECOARA SI SE FOLOSESTE LA PREPARAREA MANCARURILOR.
I acest mod ve-ti avea ardei copti fara fum si un ulei aromat gustos pentru alte preparate pe baza de legume sau carne!
Pofta buna!
sursa- caietul meu de retete.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu