INGREDIENTE:
- 4 cepe decojite
- 2 catei de usturoi tocati marunt
- 4 linguri cu smantana
- 4 linguri parmezan ras (sau orice fel de branza)
- sare,piper
- 4 crengute de cimbru sau rozmarin
- 4 felii de bacon afumat cu striuri
- daca vrei sa prepari mai multe cepe adauga pentru fiecare ceapa in plus ingredientele enumerate,smantana,branza,baconul...
PREPARARE
Fierbe cepele in multa apa timp de 15 min.
Scurge apa si lasa cepele sa se raceasca.
Taie cu cutitul, 2 cm din varful fiecarei cepe si putin din varful radacinos,
pentru a sta drepte in tava.
Cu ajutorul unei linguri, scoate o parte din foile interioare
ale fiecarei cepe si toaca marunt.
Scurge apa si lasa cepele sa se raceasca.
Taie cu cutitul, 2 cm din varful fiecarei cepe si putin din varful radacinos,
pentru a sta drepte in tava.
Cu ajutorul unei linguri, scoate o parte din foile interioare
ale fiecarei cepe si toaca marunt.
Prajeste apoi in o lingura cu ulei de masline, ceapa tocata impreuna cu usturoiul,
2-3 minute, pana se inmoaie.
2-3 minute, pana se inmoaie.
Adauga smantana si ia de pe foc.
Amesteca si parmezanul in compozitie si asezoneaza cu sare si piper.
Amesteca si parmezanul in compozitie si asezoneaza cu sare si piper.
Infasoara fiecare ceapa intr-o felie de bacon pe care o prinzi
cu o crenguta de cimbru verde sau rozmarin.
Aseza cepele intr-o tava si le umplele cu sosul de ceapa tocata.
cu o crenguta de cimbru verde sau rozmarin.
Aseza cepele intr-o tava si le umplele cu sosul de ceapa tocata.
Coace 20-25 minute in cuptorul preancalzit, pana cand cepele devin fragede.
Timpul coacerii poate fi mai mare cu 3-4 minute daca cepele sunt mai mari.
Rezulta un preparat,aspectos,gustos,care poate fii servit ca atare sau alaturi de friptura de,pasare,porc sai vita insotita si de legume sotate sau cartofi natur.
Pofta buna!
sursa internet
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu