Placinta greceasca cu crema de gris
1 pachet de foi de placinta
80 gr.unt(topit pentru stropit foile)
Pentru crema de gris:
-1 lt lapte
-280 gr zahar
-4 oua
-220 gr gris fin
1 plic zahar vanilat
¾ l lapte se pune la fiert.
Se freaca ouale cu zaharul +zaharul vanilat+coaja rasa de lamaie, apoi grisul si 1 cana de lapte rece.Se toarna peste laptele care a dat in clocot si se amesteca ,continuu pana cand crema incepe sa se ingroase.
Se ia apoi de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
Se aseaza in tava foile de placinta(4-5 foi srtopite cu unt,se toarna crema de gris dupa care se aseaza deasupra alte 4-5 foi.
Se da la cuptor pentru 30-35 de minute.
Intre timp se pregateste siropul.
pentru sirop ai nevoie de:
-2 cani zahar
-2 cani apa
-2 lingurite de scortisoara pudra
-2 linguri zeama de lamaie
Siropul se ferbe la foc mic10 minute.Se lasa sa se racoreasca ,apoi se toarna peste placinta inca , calda.
Dupa racirea complecta se poate taia si servii.
(pentru ca eu, caut mereu sa adaug ceva ce mii se pare ca se potriveste unui preparat chiar si daca nu e cuprins in reteta,azi am presarat 2 maini de stafide peste crema de gris si abia dupa acea am acoperit cu foii placinta.Am fost incantata de rezultat.)
Pofta buna .
Sursa, retete de la prietene.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu